Septembrske mesečne vaje so potekale v znamenju reševanju iz globin, reševanje iz zalogovnika sekancev, druga točka je bila namenjena nevarnim snovem,

postopek PIRS, označevanje con nevarnosti, postavitev dekontaminacijske cone oprema, tretja pa prezračevanju kjer smo ponovili nadtlačno, podtlačno in hidravlično prezračevanje skupaj z dimno zaveso.

V podjetju Eta Cerkno smo pripravili večjo vajo gašenja požara v kalilnici in posredovanju ob puščanju plina amonijak. Ob Evropskem tednu mobilnosti je bila izvedena prikazna vaja na starem trgu v Cerknem.

Tematsko smo prikazali delo gasilcev ob prometni nesreči in oživljanju, kjer so se lahko udeleženci v nadaljevanju tudi preizkusili. 

Gasilec se je udeležil osnovnega izobraževanja tehničnega reševanja na Igu. Dva člana heavy rescue na temo tehničnega reševanja v Mariboru. Kot redarji smo sodelovali na Pihn festu.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na Brdu pri Kranju priredil sprejem v znak hvaležnosti gasilcem, predstavnikom vodstva intervencij in ostalim predstavnikom služb

ter srčnim posameznikom in prostovoljcem, ki so v tem letu sodelovali pri gašenju največjih požarov v zgodovini Republike Slovenije.

Sprejema so se udeležili predstavniki vseh organizacij, poklicnih in prostovoljnih, ki so sodelovale v intervencijah. S tremi člani smo se sprejema udeležili tudi gasilci PGD Cerkno.

 

Aktivirani smo bili na 6 intervencij.

Posredovali smo pri prometni nesreči, oživljali obolelo osebo, zaradi obilnejših padavin pa sanirali in preventivno pokrili zemeljski plaz.