Gasilska mladina je aktivna tudi tik pred prazniki. V začetku meseca smo na vajah izdelovali okraske, s katerimi smo okrasili družabne prostore v gasilskem domu, izdelovali smo voščilnice, ki so bile poslane starejšim gasilcem in se zabavali ob druženju.

Za marljivo delo čez vso leto 2019 pa so mladi gasilci prejeli nagradni izlet. V soboto 21.12. smo se z avtobusom odpravili iz Cerknega proti letališču Jožeta Pučnika. Tam so nam prijazni gasilci predstavili in razkazali celotno letališče. Najprej smo opravili rutinski pregled in vstopili v mednarodni prostor. Tam smo si ogledali natovarjanje in vkrcanje večjega letala, se popeljali z letališkim avtobusom, si ogledali letališko infrastrukturo, ter počakali na vzlet letala. Nato smo se odpeljali do prostorov gasilcev, kjer so nam predstavili vozila. Za zaključek pa smo si ogledali še zimsko službo na letališču. Po zaključenem ogledu letališča smo se posedli na naš avtobus in odpravili proti Ljubljani, kjer smo se razmigali v trampolin parku Woop. Po dobri uri skakanja smo se odpravili nazaj proti domu, seveda pa smo se na poti ustavili in okrepčali s picami. 

Tako smo zaključili leto 2019, vsem staršem, mladim gasilcem in vsem ostalim pa želimo lepe praznike in srečno v novem letu 2020.