Sponzorji gasilske TOMBOLE 2023

Pomaga nam:

ETA2

 

Gasilska mladina je aktivna tudi tik pred prazniki. V začetku meseca smo na vajah izdelovali okraske, s katerimi smo okrasili družabne prostore v gasilskem domu, izdelovali smo voščilnice, ki so bile poslane starejšim gasilcem in se zabavali ob druženju.

Za marljivo delo čez vso leto 2019 pa so mladi gasilci prejeli nagradni izlet. V soboto 21.12. smo se z avtobusom odpravili iz Cerknega proti letališču Jožeta Pučnika. Tam so nam prijazni gasilci predstavili in razkazali celotno letališče. Najprej smo opravili rutinski pregled in vstopili v mednarodni prostor. Tam smo si ogledali natovarjanje in vkrcanje večjega letala, se popeljali z letališkim avtobusom, si ogledali letališko infrastrukturo, ter počakali na vzlet letala. Nato smo se odpeljali do prostorov gasilcev, kjer so nam predstavili vozila. Za zaključek pa smo si ogledali še zimsko službo na letališču. Po zaključenem ogledu letališča smo se posedli na naš avtobus in odpravili proti Ljubljani, kjer smo se razmigali v trampolin parku Woop. Po dobri uri skakanja smo se odpravili nazaj proti domu, seveda pa smo se na poti ustavili in okrepčali s picami. 

Tako smo zaključili leto 2019, vsem staršem, mladim gasilcem in vsem ostalim pa želimo lepe praznike in srečno v novem letu 2020.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina/vaje.html#sigProIdb2c9496edb

 

V četrtek 8.11. so potekale redne tedenske vaje mladine. Obnovili smo znanje na področju vozlov in prve pomoči. Najprej smo se preizkusili v vezlanju, novi člani so se naučili prvi vozel, nato pa smo vsi skupaj primerjali svoje znanje. Da smo se nekoliko "odpočili" od napornih vozlov, smo nato preizkusili ožviljati na lutki in pogledali oskrbo rane. Izdelali pa smo tudi pravo mumijo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina/vaje.html#sigProIde655e8e630

V soboto 26.10. so v prostorih PGD Cerkno potekale vaje mladih gasilcev od 15ga leta starosti dalje, ki bodo v prihodnje začeli s tečajem za pripravnika. Tema vaj je bila spoznavanje IDA in njegova uporaba. Bodoči gasilci so se najprej seznanili z pravilno uporabo dihalnega aparata, pravilnim nameščanjem, nato pa uporabo preizkusili v zadimljenem prostoru, ter tam spoznali še osnove gibanja in preiskovanja po zadimljenih prostorih. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina/vaje.html#sigProIdfc46c5a789

V četrtek 6.6. so potekale vaje za vso mladino. Po dolgem nizu priprav in nastopov na tekmovanjih smo izvedli nekoliko zanimivejše vaje na tematiko gasilske opreme. Spoznali smo delovanje hidravličnih škarij in razpiral, testirali curke na turbo ročniku in visokem tlaku, za konec pa smo spoznali delovanje našega multistarja in se z njim vzdignili pod nebo.

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.