Gasilski tabor, Jagodje, 28.06.2019

Jutro nam razkrije neljubi dogodek, ki se je pripetil v nočnem časi in ga nihče od bodočih gasilcev, ki je ponoči na straži, ne želi doživeti. Pogled na drog, na katerem je obešena gasilska zastava, nam namreč razkrije, da so neznani nepridipravi kljub učinkoviti straži namenoma ukradli zastavo. V iskanje le-te se podamo z vso vnemo, saj si čimprej želimo okrepčilnega zajtrka, po 5 minutnem iskanju jo Anže tudi najde :).
Kot že rečeno, smo si na tekmovanju Talentov s svojim trudom vsi prislužili 2x kopanje, zato dopoldan nismo imeli izobraževanja. Pionirji smo se odpravili v Simonov zaliv, mladinci pa smo preverili, če je morska voda mogoče kaj bolj slana kot drugod. :)

Po večernem prihodu v tabor nas je masterchef Gregor razveselil s hot-dogom s prilogo po želji.
Dan zaključimo s taborniško gasilsko tombolo, na kateri sta največ sreče z žrebom številk imela brata Andraž in Anže, ki sta prejela prvo in drugo nagrado. Le kje neki sta imela skrit zavozlan robček, da sta imela takšno srečo, smo se spraševali?
Celodnevno čofotanje je pozitivno vplivalo na našo utrujenost, zato mirno utonemo v spanec in že z veseljem pričakujemo predzadnji taborniški dan.