Sponzorji gasilske TOMBOLE 2024

Pomaga nam:

ETA2

Gasilski tabor, Jagodje, 29.06.2019

Prebudili smo se v čudovito jutro, zastava je bila na svojem mestu, zajtrk pripravljen mi pa smo pričeli z jutranjo telovadbo. Izjema so bili samo pripravniki, katere je tokrat zbudil pozivnik, namesto telovadbe pa so odlično izpeljali vajo požara in ujete osebe. Takoj po zajtrku smo pospravili svojo šotore in jih pripravili še na zadnje ocenjevanje. Nato smo naredili še zadnjo generalko za postavitev prosto stoječih lestev, zaključili z izobraževanji in končno dočakali kosilo. V popoldanskih urah smo se odpravili na plažo, kjer smo takoj na začetku izvedli vajo postavitve prosto stoječe lestve in v zboru zapeli vse najboljše našemu predragem Stanku Močniku. Ko smo se ohladili v vodi, so se pričele priprave na pravo gasilsko poroko. Po večerji, smo postavili vse potrebno in poroka se je lahko pričela. Srečno mladoporočenci Živa, Žan, Tanja, Maks. Večer pa smo pozno zaključili s sladkimi palačinkami. MMMM Njami!

Gasilski tabor, Jagodje, 28.06.2019

Jutro nam razkrije neljubi dogodek, ki se je pripetil v nočnem časi in ga nihče od bodočih gasilcev, ki je ponoči na straži, ne želi doživeti. Pogled na drog, na katerem je obešena gasilska zastava, nam namreč razkrije, da so neznani nepridipravi kljub učinkoviti straži namenoma ukradli zastavo. V iskanje le-te se podamo z vso vnemo, saj si čimprej želimo okrepčilnega zajtrka, po 5 minutnem iskanju jo Anže tudi najde :).
Kot že rečeno, smo si na tekmovanju Talentov s svojim trudom vsi prislužili 2x kopanje, zato dopoldan nismo imeli izobraževanja. Pionirji smo se odpravili v Simonov zaliv, mladinci pa smo preverili, če je morska voda mogoče kaj bolj slana kot drugod. :)

Gasilski tabor, Jagodje 27.06.2019

Veseli smo, ker nas poleg budnice ob 7. uri v nov dan ponovno popelje sonce. Resda je precej močno, vendar vsa dopoldanska izobraževanja izpeljemo v senci borovcev. Še prej pa seveda jutranja telovadba in okrepčilen zajtrk, ki nam da moči za realizacijo vseh planov, ki smo si jih zadali. Glavna sestavina kosila so bili MAKARUUUNNNČKIIIII in omaka bolognese. :)
Popoldanske urice ponovno preživimo v Simonovem zalivu. Ob stopanju v morsko vodo se nam poraja vprašanje, v katerih toplicah se nahajamo. Voda je namreč res zelo topla in primerna tudi za največje zmrzljivčke.
Po večerji so punce fantom polepšale frizurce v čopko style, temu pa so sledile družabne igre tekmovalnega značaja. Utrujeno popadamo v spalne vreče, spanec si več kot zaslužimo :).

Gasilski tabor, Jagodje 27.06.2019

Kakor vsak dan nas za dobro jutro pozdravi sonce in zariše nasmeh na naše otroške obraze. Jutranji višek energije porabimo z jutranjo telovadbo, kateri sledi zajtrk in dopoldansko izobraževanje. Teme iste kot prejšnji dan, le skupine zamenjamo naše predavatelje, ki nam z veseljem predajajo svoje znanje. Master chefu Gregorju na pomoč pri kuhi priskočijo tudi pripravniki in mentorji in le stežka dočakamo kosilo, saj iz kuhinje zadiši po puranu po dunajsko in pireju ter mediteranski solatki. Komentar marsikaterega bodočega gasilca:″ Moja najljubša hrana.″ :)
Popoldanski počitek prinese tudi hlajenje z vodnimi baloni ter postavitev malega bazena. Tokrat se na kopanje odpravimo v Simonov zaliv. Sončna kremca ter popoldanski sladoled sta obvezna spremljevalca na plaži.
Po vrnitvi iz plaže lačne želodčke napolnimo s hamburgerjem na taborniški način.
Čudovit dan zaključimo s talenti, ker pa se vsi potrudimo in v svoj nastop vložimo vse, kar znamo in še več, pa nas strokovna komisija nagradi z novico, da bo petkov dan namenjen celodnevnemu kopanju, uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. :)

Dragi starši, bratci, sestrice ter prijatelji :)

Sporočamo vam, da smo včerajšnji prihod v Jagodje zaključili s spoznavnim večerom, današnje jutro pa že na polno zaštartali z jutranjo telovadbo, kateremu je sledil zajtrk. Dopoldanske urice so bile namenjene izobraževanju, ki je vključevalo spoznavanje prve pomoči, razvrščanje in gasilsko taktiko.
Naš master chef Gregor je za kosilo pripravil okusno rižoto, zatem pa smo že nestrpno čakali prvega skoka v morje na tem taboru. Ni bojazni, da bi nas po kopanju zeblo, saj nas sončni žarki pri temperaturi 34 C prav prijetno grejejo :). Še vedno polni energije smo večerne družabne igre zamenjali s pohodom po okoliškem hribovju, od koder smo opazovali lep sončen zahod.
Utrujeni popadamo v spalne vreče in veselo pričakujemo, kaj nam bo prinesel jutrišnji dan.

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.