Sponzorji gasilske TOMBOLE 2023

Pomaga nam:

ETA2

Sredino dopoldne je zaradi nekoliko slabšega vremena potekalo malce spremenjeno. Vsi, tako pionirji kot mladinci so skupaj imeli izobraževanja na tematiko razvrščanja in organizaciji gasilstva. Po kosilu, smo se vsi skupaj odpravili na plažo v Strunjan in samo predstavljate si lahko začudene poglede tamkajšnjih obiskovalcev ko je na plažo prišlo skoraj 90 otrok. Kljub vetru in slabšemu vremenu se morje ni pretirano shladilo in je obdržalo prijetnih 22°C. Do 18 ure smo se zadržali na plaži, kjer smo uživali v morskih vragolijah, igralih ter sladoledu, saj nas je grelo prijetno zgodnjepoletno sonce. Po povratku v tabor smo si privoščili tuširanje in odlične makarone. Po spustu zastave so mentorji pionirjev peljali na sladoled in tržnico. Mladinci pa so si na sredinski terasi tabornega prostora pod zvezdami ogledali film in si privoščili še prigrizek ali dva. Ker se je taborjenje prevesilo v drugo polovico se že pozna tudi pri času ugašanja luči in tišine med mladimi gasilci. Ker pa slika pove več kot 1000 besed vas vabim da si ogledate foto galerijo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId4f2dbf6aa0

Torek je bil pester, tako vremensko, kot po samem programu. Zaradi več izgubljenih predmetov smo naredili temeljito pospravljanje šotorov, osebne opreme, kovčkov in nahrbtnikov in tako našli skoraj vse izgubljeno. Izobraževali smo se na temo prve pomoči, kjer so mladi gasilci spoznali temeljne postopke oživljanja z uporabo AED, ponovili smo tudi oskrbo ran, opeklin in zlomov. Opozorili smo jih tudi na nevarne snovi, ki jih najdemo doma in lahko povzročijo zastrupitve. Tudi morskih užitkov ni manjkalo. Zvečer smo priredili sedaj že tradicionalno tombolo s simboličnimi nagradami. Med njo je začelo rahlo deževati. Dež, ki pa razen enega rahlo zmočenega šotora ni prinesel drugih težav.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId2a44ae081d

Po pestri prvi noči smo dan pričeli s telovadbo, zajtrkom in urejanjem šotorov. »Nagrajenci« prve noči so pri jutranjem zboru prejeli nagrado. Z nagrado so bili, kot so rekli zadovoljni. Dobili so celodnevno čiščenje WC-ja in kopanje odtočnega sistema v tuširnici. Preostali mladinci in pionirji pa so se izobraževali na temo osebne zaščitne opreme. V prostem času se otroci veliko igrajo z žogami in drugimi družabnimi igrami. Kljub temu da imajo nekateri malce domotožja, uživamo v toplem strunjanskem morju in se hladimo s pomočjo naše »veteranke Cvetke«. Zvečer pa so mentorice pripravnice pripravile pet iger v katerih so se pomerili vsi otroci. Tokratni večer so otroci precej hitreje zaspali. Skratka uživamo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProIdb23b95b350

Tudi letos ste nas otroci skupaj s starši prav lepo presenetili s številom prijavljenih otrok. 88 mladih gasilcev v starosti od 7 – 17 let ste nam zaupali v varstvo, kar pomeni da tudi mentorji delamo dobro, strokovno in vestno.
Medtem ko je ekipa mentorjev v soboto pridno postavljala tabor so otroci skupaj s starši doma pakirali potrebno opremo za teden razposajenih dogodivščin na taboru. V nedeljo zjutraj so se z dvema avtobusoma odpeljali v smeri Izole kamor so prispeli okrog 11 ure dopoldan od koder so se podali na prvi krajši pohod iz avtobusnega postajališča do tabornega prostora, kjer je takoj sledil postroj, dvig zastave in razporeditev po šotorih. Sledilo je kosilo, počitek ter zabava v še vedno slani vodi Simonovega zaliva. Pred večerjo je sledilo tuširanje, nato pa sprehod v Izolo na sladoled. Nekateri bolj, nekateri manj utrujeni smo se vrnili v tabor, se umili in odpravili v šotore. Najmlajši in najstarejši so hitro zaspali, tisti vmes pa so rabili več časa, najbolj vztrajni »ponočnjaki« so si že »prislužili nagrade«, kaj vse jih je doletelo pa boste izvedeli v poročilu ponedeljka.
Skratka imeli smo se lepo in doživeto. Nekaj nedeljskih utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId997b88fe4b

V soboto 4.3. 2023 je v Otaležu potekalo občinsko tekmovanje v kvizu. Tekmovanja smo se udeležili z 7 ekipami. Ekipe pionirjev so zasedle 8., 7., 3. in 2. mesto, ekipi mladink sta zasedli 2. in 1. mesto, ekipa mladincev pa 1. mesto. V skupnem seštevku si je ekipa mladincev zagotovila uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki bo aprila v Idriji.

V soboto 10.9. je v Iški vasi potekalo državno gasilsko tekmovanje v orientaciji. Udeležili sta se ga tudi dve ekipi iz PGD Cerkno, to sta ekipa pionirjev (Ambrož, Mihej, Anže) in ekipa mladink (Tija, Neža, Eva).
Po odlično izvedenih vajah in zelo dobro pretečeni progi, so pionirji zasedli odlično 11. mesto, mladinke pa so zasedle 1. mesto in si s tem prislužile naslov državnih prvakinj.

Ves trud ekipe mentorjev in mladine, ki pridno vadi in se udeležuje tekmovanj je bil s tem naslovom poplačan. Vse skupaj se začne na rednih tedenskih vajah, kjer se mladina uči gasilskih veščin, ki so kasneje uporabljene v vajah na tekmovanju. Tako je velika nagrada že uvrstitev ekipe na regijsko tekmovanje, še večja pa udeležba na državnem tekmovanju. Zagotovo pa je največja nagrada zmaga in tako osvojen naslov državnega prvaka. Dekleta, ki so osvojila naslov, so prejele nagrado za trud vložen v veliko ur vaj in tekmovanj v obdobju več let. S tem naslovom so dokazale tudi, da ekipa mentorjev pravilno opravlja svoje delo in jih s tem nagradile. Mladina je temelj vsakega društva in to je mladina v našem društvu tudi dokazala. Društvo s tem ni bogatejše le za pokal, vendar za mnogo izkušenj, dobre volje in želje po uspehu še naprej. Tako bodo fantje in dekleta odrasli in napredovali v odlične operativne gasilce, kjer jim bodo več kot prav prišle izkušnje iz preteklih tekmovanj, prav tako, pa bodo mladi gasilci, ki prihajajo v gasilske vrste imel motivacijo in željo po vajah, tekmovanjih in druženju še naprej, ko bodo videli, kaj so njihovi predhodniki dosegli.

Vsi člani društva smo neizmerno ponosni na dosežne rezultate, predvsem na rezultat mladink, ki so dosegle česar ni še nobeni ekipi v zgodovini društva, to je naziv državnih prvakov v svoji kategoriji.

Še enkrat iskreno čestitamo obema ekipama za uspeh, hkrati pa se jima zahvaljujemo, saj se ob takih trenutkih zavemo, da so vsi cilji dosegljivi, vendar je zanje potrebno trdo delo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId13054004f6

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.