Pomaga nam:

ETA2

Sponzorji

V soboto 4.3. 2023 je v Otaležu potekalo občinsko tekmovanje v kvizu. Tekmovanja smo se udeležili z 7 ekipami. Ekipe pionirjev so zasedle 8., 7., 3. in 2. mesto, ekipi mladink sta zasedli 2. in 1. mesto, ekipa mladincev pa 1. mesto. V skupnem seštevku si je ekipa mladincev zagotovila uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki bo aprila v Idriji.

V soboto 10.9. je v Iški vasi potekalo državno gasilsko tekmovanje v orientaciji. Udeležili sta se ga tudi dve ekipi iz PGD Cerkno, to sta ekipa pionirjev (Ambrož, Mihej, Anže) in ekipa mladink (Tija, Neža, Eva).
Po odlično izvedenih vajah in zelo dobro pretečeni progi, so pionirji zasedli odlično 11. mesto, mladinke pa so zasedle 1. mesto in si s tem prislužile naslov državnih prvakinj.

Ves trud ekipe mentorjev in mladine, ki pridno vadi in se udeležuje tekmovanj je bil s tem naslovom poplačan. Vse skupaj se začne na rednih tedenskih vajah, kjer se mladina uči gasilskih veščin, ki so kasneje uporabljene v vajah na tekmovanju. Tako je velika nagrada že uvrstitev ekipe na regijsko tekmovanje, še večja pa udeležba na državnem tekmovanju. Zagotovo pa je največja nagrada zmaga in tako osvojen naslov državnega prvaka. Dekleta, ki so osvojila naslov, so prejele nagrado za trud vložen v veliko ur vaj in tekmovanj v obdobju več let. S tem naslovom so dokazale tudi, da ekipa mentorjev pravilno opravlja svoje delo in jih s tem nagradile. Mladina je temelj vsakega društva in to je mladina v našem društvu tudi dokazala. Društvo s tem ni bogatejše le za pokal, vendar za mnogo izkušenj, dobre volje in želje po uspehu še naprej. Tako bodo fantje in dekleta odrasli in napredovali v odlične operativne gasilce, kjer jim bodo več kot prav prišle izkušnje iz preteklih tekmovanj, prav tako, pa bodo mladi gasilci, ki prihajajo v gasilske vrste imel motivacijo in željo po vajah, tekmovanjih in druženju še naprej, ko bodo videli, kaj so njihovi predhodniki dosegli.

Vsi člani društva smo neizmerno ponosni na dosežne rezultate, predvsem na rezultat mladink, ki so dosegle česar ni še nobeni ekipi v zgodovini društva, to je naziv državnih prvakov v svoji kategoriji.

Še enkrat iskreno čestitamo obema ekipama za uspeh, hkrati pa se jima zahvaljujemo, saj se ob takih trenutkih zavemo, da so vsi cilji dosegljivi, vendar je zanje potrebno trdo delo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId13054004f6

Po jutranji budnici, telovadbi smo imeli okusen in zdrav zajtrk. Tokrat smo si privoščili med, ki smo ga prejeli od Čebelarstva Lapanja, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Hvala tudi Špeli Čuk za dostavo okusnega in zdravega zajtrka. Po pospravljanju šotorov smo se odpravili na plažo in se posvetili izobraževanjem. Skratka, lepi sončni in polni dogodivščin dnevi nam izjemno hitro minevajo. Tokratna tematika izobraževanj so bile naravne nesreče, preventiva in ukrepanje ob njih. Mladinci so se preizkusili v »intervenciji« kot prvi posredovalci, kjer so imeli tri obolele oz. poškodovane osebe. Po večerji smo mladince peljali na nočno kopanje v Portorož, pionirjem pa smo pripravili kino na prostem in prigrizkom. Ob 22.30 je bila v taboru že popolna tišina.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId7f8a8dc57e

Da se imamo na taboru lepo in se zabavamo pove tudi dejstvo, da so jutranji spanci vse daljši. Med tem, ko so bili prvi po prvi prespani noči pokonci že kmalu po 4 uri zjutraj smo danes že morali nekatere osebno buditi. Tudi spanec na plaži namesto plavanja ni bil nič nenavadnega.
Danes nam je vreme odlično služilo, poleg lepega sončnega vremena je bil stalno prisoten blag vetrič. Po ustaljenem dnevnem programu smo odšli na plažo. Tokrat smo odpeljali najprej pionirje, to so otroci stari od 6 do 11 let. Starejši pa so se poučili o ravnanju v prometu in osnovah posredovanj ob prometnih nesrečah. V popoldanskih uricah pa smo dejavnosti zamenjali. Zvečer smo mentorji priredili pravo Tombolo z lepimi nagradami. Nekaj utrinkov pa v spodnji galeriji.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProIdfb6c7c8e7a

Vrooooče. Zbudili smo se v toplo, brezvetrno jutro – ki je že nakazovalo na prihajajoč dan. Vročina ni popustila preko celega dne, le blag vetrič se je pojavil. Seveda smo mentorji poskrbeli, da so otroci dovolj pili in so se kar je bilo le mogoče zadrževali v senci. Dopoldan smo pionirjem predstavili osnove notranjih požarov, uporabo opreme in vozil ter se seznanili z nevarnostmi ki jih lahko srečamo doma. Sončno pripeko v taboru smo pregnali z »dežjem«, ki smo ga ustvarili. Mladinci pa so dopoldansko sonce izkoristili za zabavo v morju. Po popoldanskem počitku smo aktivnosti zamenjali. Pionirji so odšli na strunjansko plažo, mladinci pa so se posvetili resnejšim temam.
Vreme se je med popoldanskim počitkom nekoliko pooblačilo a k sreči dežja ni bilo. Najmlajši so z veseljem poskakali v toplo morje in se v njem zabavali do 19 ure. Po večerji in večernem spustu zastave smo imeli še posladek saj nam je Stanko namesto torte za njegov 48 prinesel sladek prigrizek 😊. Sledil je zaslužen počitek v pričakovanju na nove dogodivščine.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId3866cc84bc

Konec šolskega leta, letos za nekatere še birma in odhod na 22. tabor cerkljanske gasilske mladine. V nedeljo 26.6. je tako na taborni prostor na Jagodju nad Izolo prispelo 84 otrok in še 5 pripravnikov iz celotne GZ Cerkno.
Včeraj popoldan smo se še v nekoliko okrnjeni zasedbi peš odpravili v Simonov zaliv na zasluženo osvežitev – ki pa je nismo bili ravno deležni saj je bila voda izjemno topla. Do večera smo uživali v vodi in senci. Po večerji pa smo se posvetili še končni ureditvi tabora, tako so najmlajši poskrbeli za maskoto tabora – gasilca, uredili napis. Vsak šotor pa je poskrbel za svoje ime in predstavitev z sliko.
Danes dopoldan so se pionirji odpravili v Strunjan na plažo, mladinci pa so se posvetili izobraževanju.

Naj se v imenu vseh udeležencev in organizatorjev zahvalimo podjetju ETA Cerkno d.o.o., OŠ Cerkno, Občini Cerkno ter Gašperju Mraku za kuhinjsko opremo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.pgd-cerkno.si/mladina.html#sigProId98ef8393c4

Splošni podatki

Prostovoljno gasilsko društvo Cerkno
Goriška cesta 5, 5282 Cerkno
05 / 37 75 024
info@pgd-cerkno.si

TRR: SI56 0475 2000 0473 119
ID za DDV: 72759364

Kontakt

POVELJNIK GASILSKE ENOTE

Sašo Tušar
031 470 520
saso.tusar@pgd-cerkno.si

PREDSEDNIK DRUŠTVA

Danilo Sedej
041 780 579
danilo.sedej@pgd-cerkno.si

Bodite dobrodelni

Za naše delovanje nam lahko preprosto pomagate - tako, da z izpolnitvijo obrazca zahtevate, da se 0,5 % dohodnine nameni za financiranje Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno.